Manusia's Tinka ~Tooske

 

Ons derde hondje is wederom een kooiker teefje.
Zij komt bij een grote kennel vandaan uit Dorst N-B.
Zij is geboren op 19 Februari 2010.

 

 


Zij kwam 11 April bij ons in huis.

Tinka is een echte kooiker, ze houdt vooral van eten, maar ze wil ook niets liever dan met je kroelen en vooral met de kinderen!

Ze is ook erg slim en leergierig, op cursus weet ze precies wat ze moet doen, daardoor heeft zij ook al het G&GB diploma behaald!

 In 2012 bracht ze haar eerste nest met wel 7 puppen, waarvan enkele niet geheel onopgemerkt blijven, ze gooien hoge ogen op de hondenshows, zowel in Nederland als in het buitenland! Uit dit nest zijn nakomelingen die voor de nafok van het Nederlandse Kooikerhondje worden ingezet.

2014 bracht Tinka ons nog een nestje, dit waren 5 puppy's, allen hebben een goed huis gekregen en ze doen het heel erg goed, het zijn zeer lieve, vrolijke en gehoorzame hondjes geworden! Hun vader is Feijan's Damian, die al erg bekend is in de kooikerwereld! Bijna alle shows in binnen als buitenland staat hij zijn mannetje en staat meestal op plaats 1 !! Dit is echt een geweldige combinatie geweest.

In 2015 bracht Tinka haar derde nestje het H- nest. Hier werden 4 puppen geboren; 2 reutjes en 2 teefjes. Zeer lieve puppen, allemaal gek van kinderen! Alle 4 hebben ze een goed gezinnetje gevonden en alle eigenaren zijn zeer tevreden met hun hondje! De vader van dit nestje is Zomer's Paris uit 't Groene Gein hij wordt thuis Falco genoemd! een schat van een hond!

In 2016 werd er wederom een nestje geboren van Tinka, De vader van deze 3J's (drie heren) is de in België gefokte Cairn braid Kenny. Kenzo zoals hij genoemd wordt is een grote vriendelijke reu, hij heeft behendigheid en doggy dance gedaan en staat ook zijn mannetje tijdens de hondenshows.

Wij zijn erg blij en trots op zo'n hondje als Tinka!    

Ze is een echte familie hond, geen hond is gehoorzamer en goedaardiger als zij is!

                                             ****Een hond om van te dromen!****

 

STAMBOOM