Idol Tess v.h. Runxputtehof

 

Ons tweede hondje kochten we van een echte kooikerfokker uit Heiloo.

We kozen bewust voor een teefje, we zouden het wel leuk vinden om eens zelf een nestje te kunnen fokken.
Op het moment dat Tess bij ons in huis kwam was onze dochter Quincey net 2 jaar oud. 'smorgens maakte ze de bench open van Tess en klommen samen op de bank om samen televisie te kijken……

Echt dikke vriendinnen!!

Op het moment dat wij wisten dat de pup zou komen was ik zwanger van onze tweede dochter Gwenn. Zij werd in Mei geboren, daarvoor nog de puppen cursus afgerond en met Mitch 8 dagen later het clubexamen afgelegd.

Toch nog zelf door getraind met de pup en het volgende seizoen starte ik met Tess in de B-cursus, na de basis en de A te hebben over geslagen, zijn we voor de G&G Beginners gaan trainen, in Mei 2009 werd het landelijke examen afgenomen en slaagde we met een Uitmuntend. Dus zeer leergierig is ze zeker! Een echte kooikerhond! Ook heeft Tess het G&G1 diploma op zak en trainen we in de G&G2. Dit vinden wij allebei leuk om te doen!

In September 2007 bracht ze haar eerste nestje, inmiddels heeft ze 4 nestjes gebracht en uit het D- nest hebben we een teefje aangehouden, zij luistert naar de naam: Doortje V. Camelot's Polderzicht.

Ook kan Tess een beetje fly-ballen, ze is super vlug, alleen nog niet constant op de baan.

 


1ste plaats G&G B op de Kooiker doedag 2009.In Oktober werd ze in Zwolle De beste Hollander 2009 (beste Nederlandse hondenras)
In December 2009 behaalde Idol Tess v.h. Runxputtehof haar laatste punt voor het Nederlands Kampioensschap!!!

 

Idol Tess een allround show, fok en werk hondje.

En zo sociaal naar alles en iedereen een super karakter!

STAMBOOM

**  Tess heeft 4 nestjes gekregen. Ze draagt haar stokje over aan haar mooie en super lieve dochter DOORTJE V. CAMELOT'S POLDERZICHT.

Tess is na haar 8e levensjaar als veteraan nog mee geweest naar enkele hondenshows; ze is als veteraan bijna onverslaanbaar! Ze behaalde Het Nederlands Veteranenkampioenschap en presteerde het om in 2014, 2015als in 2016 Beste veteraan teef van de Nederlandse Kooikerhondjes Clubmatch te worden. Ze ziet er nog jeugdig uit en heeft goed gang werk, daar bereik je een hoop mee! Dit geeft ze door aan haar kinderen, die er allemaal nog lang jeugdig uitzien. Helaas hebben wij in juli 2017 plots afscheid van tess moeten nemen. Nu rust zij samen met haar grootste vriend Mitch!