Algemeen

 De paarden die bij ons worden geboren krijgen de naam Camelot toegevoegd.

Camelot is van de ridders om de ronde tafel. De tafel was rond zodat niemand aan het hoofd kon zitten. Een samenhorigheid. Waar mijn eerste veulentjes geboren werden was op de boerderij Camelot. Vandaar deze naam vanuit mijn jeugd.

Fokmerries

Op het moment hebben we ons dressuur paard Faith Camelot ze is geregistreerd bij het KWPN mag DÉ predikaat ELITE, SPORT, IBOP dressuur en het PROK achter haar naam dragen Deze donkerbruine is op 3 jarige leeftijd gemeten en had een schofthoogte van 1.72m, inmiddels is ze ook al wat gegroeid! In Mei 2014 bracht Faith een merrie veulen van de hengst Everdale, zij is nog steeds in ons bezit. haar naam is: Judith Camelot, een grote zwart bruine merrie. Judith Camelot is in het bezit van het ELITE predikaat, IBOP dressuur, OC-D certificaat als ook het rötgenlogische predicaat PROK! Zij wordt op dit moment uitgebracht in de sport.

De vader van Faith is Valdez (houston x Jazz) , Haar moeder is Amie Camelot, Amie Camelot is geregistreerd bij het KWPN als stamboek merrie. Ze is platen bont net als haar half broer Wyoa Camelot, die in Florida als dekhengst is ingezet op paint horses.

Amie Camelot is fokmerrie geworden omdat ze als veulen een ongeluk heeft gehad en daarmee haar sesambeentje heeft verbrijzelt.

Amie en haar broer hebben we zelf gefokt uit de bonte merrie Symphonie Camelot. Symphonie Camelot is gefokt door mijn schoonvader en komt uit de merrie Brunette. De vader van Symphonie is Sammartini (kwam uit in de prix st. george) zijn vader is Samber (vandaar het bonte) X Ulft.

Symphonie Camelot bracht bij mij 2 veulens; een Hengst Wyoa Camelot (v.Farrington) en een merrie Amie Camelot (v. Turbo Magic).

Symphonie Camelot bracht ik uit in de dressuur klasse M, maar door mijn kindertjes en de tijd heb ik haar verkocht.

Amie bracht in Juni 2009 een hengst veulen zijn naam is Elan Camelot (v. Valeron) zijn vader wordt op het moment in Frankrijk in de sport uitgebracht met veel succes.
Elan Camelot presteerde heel goed op de veulen keuring in de Midden –Beemster. 2e bij de hengstveulens dressuur gericht, met een uitnodiging voor Ermelo!

Nu loopt hij dressuur wedstrijden en 4-tal met zijn nieuwe eigenaresse. Die zeer tevreden en blij met hem is.


Zijn extra voorbeen gebruik overtuigde de jury! Hij is geheel donkerbruin gekleurd en ook geregistreerd bij het KWPN.

Nu loopt hij in de M dressuur en woont hij bij een gezellig gezin.

Het 2e veulen van Amie Camelot werd het merrieveulen FAITH CAMELOT ; een groot mooi gebouwd donkerbruin veulen. Faith is een pittige tante, haar vader is Valdez (houston x jazz x nabuur) ze lijkt sprekend op hem. Van Faith hebben we wel wat verwachtingen, ook zeker voor de fokkerij.

24 Juli 2010:
Faith Camelot heeft op de CK Middenbeemster een 1ste premie behaald, waar wij natuurlijk erg trots op zijn!!

In 2010 is Amie Camelot gedekt door Johnson (jazz x Flemming x sultan) Ze bracht in Mei een prachtig hengst veulen. zijn naam is Great Escape Camelot. Mooie lange benen en berg op gebouwd. Hij is ook bruin en heeft een bles en achter witte sokjes.
******Great Escape Camelot behaalde op de CK keuring in de Midden Beemster de 1ste premie, hij werd 4e van de Hengstveulens dressuurgericht. Wederom weer een hele prestatie!

Great Escape is Nederland ontsnapt om zijn dressuur carrière voort te zetten in Zwitserland en was als 5 jarige een succesvolle dressuur ruin!

Nu wordt hij getraint door beste joung rider 2017 (Estelle Weltstein) en hopen op een succesvolle toekomst als dressuurpaard! Op youtube zijn onder zijn naam enkele filmpjes te zien.

Great Escape Camelot 1ste Premie Midden- Beemster 2011.

** Faith Camelot (moeder Amie Camelot met Valdez als vader) heeft ons in 2014 een groot en mooi merrieveulen gebracht. Haar naam is Judith Camelot en behaalde op de veulenkeuring eveneens een 1ste Premie.

In 2015 was het pech jaar voor ons en Faith, ze beviel veel te vroeg van een enorm groot bloedmooi hengstveulen van Giovanni; hierdoor raakte ze zeer ernstig geblesseerd met een zenuw beschadiging. toch hebben we haar rijtechnisch kunnen oppakken met enorm resultaat! vanaf de L1 naar de Z2! super trots op haar.

*Here I am; ELITE PROK dressuur (Ammie v. Jazz) uit de wereld beroemde wendy lijn van v. Helvoirt/ Groen; Deze merrie hebben wij ingezet als fokmerrie. Waardoor wij met twee bloedlijnen kunnen fokken.

Ze bracht in mei 2016 een luxe hengstveulentje van de hengst Bojengel. Zijn naam is LORD CAMELOT een stoere bruine kerel. Lord is terug gegaan naar de fokker van zijn moeder en hoopt zich daar te kunnen ontwikkelen als dressuurpaard.

In 2017 bracht Ammie een mooi merrie veulen van de hengst Toto jr. Mendy Camelot! Doordat Mendy werd geboren hebben wij besloten Mendy te houden en Ammie te verkopen. Ammie is drachtig verkocht dragend van de recent goedgekeurde KWPN hengst James Bond. Het veulen wordt dan ook bij haar nieuwe eigenaar geboren. Het hengstveulen is geselecteerd om door het KWPN bekeken te worden! toch een complimentje waard!

** JUDITH CAMELOT; zoals boven genoemd is zij de dochter van Faith en Everdale. Zij bezit haar GFW certificaat! (genetische fokwaarde DO-C) Judith heeft het goed gedaan is nu al Elite met IBOP en PROK predicaten

In Juni 2018 werd het tijd om met Judith te oefenen op een wedstrijd, kijken hoe zij dit zal oppakken. Nou heel keurig liep ze haar proefjes met beide twee winstpunten. (L2 + 4wp) In April 2019 maakt ze de overstap naar de klasse M dressuur.

Judith wordt op dit moment opgeleid voor de jonge paarden competities, door Grand Prix amazone trainster en mede eigenaresse Carlijn de Boer!