Konijnen

Kleurdwergen met witte van Hotot tekening

Enkele jaren fokken we de kleurdwerg met de witte van hotot tekening.We staan als fokkers geregistreerd onder Combinatie Kerssens. Het is een wit dwergkonijn met donkerbruine ogen, met daaromheen een Zwarte omzoming. De populatie van deze variëteit is in Nederland vrij klein. Er zijn een handje vol fokkers. Het is ook een moeilijk ras om te fokken, veel beginnende fokkers stoppen na twee jaar weer vanwege de resultaten.

Ook de al doorgewinterde fokkers van andere rassen, die beginnen met de kleurdwerg hotot haken op een gegeven moment toch weer af.

De laatste jaren worden de kwaliteiten van de kleurdwerg hotottjes wel wat beter. Het kost waarschijnlijk nog jaren om de perfecte hotot kleurdwerg te verkrijgen. Qua type en bouw zijn ze al iets verbeterd, nu nog de perfecte tekening er bij. De pelsjes worden ook al wat voller, wat ze in Duitsland wel beter hebben. 

Onze Kampioenen:

 6 ZX – 615 Utrecht Januari 2008

Ram: 7 ZX – 808 Noordshow December 2008

Ram: 7 ZX – 808 BTT Expo Januari 2009
Ram: 7 ZX – 805 Internationale Dag van de Dwerg Maart 2009 NL- klasse.
Ram: 9 ZX – 708 Championshow Januari 2010 NL- klasse.

Inmiddels zijn er meerdere fokkers die dieren bij ons vandaan hebben, de kwaliteit van de dieren blijkt niet voor iedereen te evenaren. Het is een moeilijke kleurslag en er zijn nog niet eens een handje vol fokkers die waardevolle showdieren kunnen tentoonstellen!

Wegens andere hobby's heeft Jan de konijnen voor zijn rekening genomen, samen is het eigenlijk een stuk leuk en het houdt je als fokker scherp. Daarom hebben wij besloten om op kleinere schaal verder te gaan met het fokken van De Kleurdwerg met Witte van hôtot aftekening.